Zomerfietsroute

Wil je Groot-Kortrijk op een unieke manier verkennen, dan is de zomerfietsroute iets voor jou. Het traject leidt je langs 9 stops die een zomerse sfeer uitademen. Zo ontdek je de vuurplaats op Kortrijk Weide, de zomerbars Bar Amorse en Nuba-R, de nieuwe horecazaak ’t Plein op – jawel – het Plein, en nog enkele andere pareltjes. Je kan de brochure van de zomerfietsroute vanaf 20 juni ophalen bij de dienst Toerisme en bij meldpunt 1777 in het stadhuis in de Leiestraat.

Je kan de fietsroute ook downloaden als pdf-bestand: download het fietsrouteplan

'T Plein

Dit voormalig kaartershuisje een is nieuwe hot-spot die het prachtige park opnieuw doet bruisen. Het gezellige eethuisje met dito terras biedt lekkere versnaperingen aan en voor de kinderen zijn er go-carts.

Adres : Plein , Kortrijk

Open: dinsdag tem zondag van 11 tot 22 uur.

Meer info : https://www.facebook.com/T-plein-2111781809057126/

     Barcyclette

Een stop waar zowat alles in het teken staat van fietsen? Dat moet Bar Cyclette zijn. Je kan er nippen van een drankje, een ouderwetse belegde boterham eten , een boek lezen uit de ruilbibliotheek , turen naar de planten uit het plantenasiel of genieten van een concertje.

Adres : achterkant Sint-Vincentius

Open : woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf begin juli

Meer info : https://www.facebook.com/barcyclettefietskaffee/

 

      Bar Amorse

      De ligstoelen aan het water lenen zich perfect voor een heerlijke siësta of aperitief met vrienden, familie,…Je vindt er een zandspeeltuin en trampoline

Adres : IJzerkaai , Kortrijk

Open: tot eind augustus elke dag  van 13 tot 22 uur; vanaf september van 13 tot 22 uur. Bij extreme weersomstandigheden kan Bar Amorse uitzonderlijk openen/sluiten.

Meer info : https://www.facebook.com/superbaramorse/

Barbootel Ahoi

Geniet van je zomers aperitief op dit voormalig graanvrachtschip met zicht op het buda-eiland. Het hongergevoel stillen doe je er met een heerlijke pasta of pizza.

Adres: Handelskaai 1, Kortrijk

Open : dagelijks van 16 tot 22 uur

Meer info : https://www.facebook.com/BootelAhoi/

Nu-Ba R

In het groen genieten van zomerse muziek in combinatie met bites en snacks van ‘Pure Taste’.. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht met een afgesloten speelzone.

Adres: oude blekerij , Trakelweg,  Kortrijk

Open : weekdagen van 13 tot 23 uur , in het weekend tot 24 uur

Meer info : https://www.facebook.com/nubarkortrijk/

     Kinderboerderij Marke

Deze prachtige hoeve is de ideale kindvriendelijke stop. Maak kennis met de verschillende dieren op het terrein of neem deel aan één van de activiteiten. De hoeve is uitgerust met een avontuurlijk speelplein en een publieke barbecue. Reserveer deze vooraf.

Adres : Moteweg 11 , Marke

Reservatie bbq: https://www.kortrijk.be/formulieren/reservatieformulier-publieke-barbecue

Open : iedere werkdag van 8.30 - 16.30 u. Op woensdag tot 17 u.

Meer info : https://www.facebook.com/Kinderboerderij-Marke-662136337233395/

 

     Zomerbar Kort-Bij

Deze zomer is de zomerbar van de vzw stadsboerderij Kortrijk te gast op de Ponforthoeve. De picknicktip bij uitstek op een magnifieke locatie. Deze kindvriendelijke bar is de ideale uit-tip voor een zonnige zondagmiddag om te genieten van heerlijke drankjes en hapjes.

Adres: Sint Anna , Kortrijk

Open : Elke zondagmiddag van 8 juli tot en met 26 augustus. 12u-18u.

Meer info : https://www.facebook.com/kortbij/

H   Het Vrolijk Verzet

De zomer ervaren in de prachtige marionetten net buiten de stad , dat is de zomerbar in  Hoeve te Coucx. Laat je fiets hier achter en verken de waterpartijen, de verborgen wandelpaden, de boomgaard en de vlinderweide.. Geniet van het zicht op de libelle of leef je uit op de vele speeltuigen.

Adres : Marionetten 12, Kortrijk

Open : vanaf begin juli, maandag, donderdag, vrijdag van 16-01 uur; woensdag, zaterdag, zondag van 13-01 uur ; gesloten op dinsdag

 

 

 

       A.A.P.

Een gezellige en unieke plek met een verrassen terras en zalige speelweide. ’s Middags geniet je van (h)eerlijke maaltijden in de resto. Elke vrijdagavond vinden activiteiten plaats : een concert, een circus , een expo…

Adres : Spinnerijstraat 105 in Kortrijk of via het metalen poortje langs het jaagpad

Open : A.A.P. resto maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.30 tot 14 uur A.A.P.bar : vrijdag van 14.30 tot 24 uur

Meer info: https://www.facebook.com/Bolwerk.AAP/

Weergeven