Zomerfietsroute

De zomerfietsroute laat je kennismaken met alle vertier dat Kortrijk te bieden heeft. Het parcours leidt je langs terrassen, (speel)pleinen, monumenten, groene oases, zwembaden en gezellige bars en horeca waar je de dorst kan lessen. Haal de brochure van de zomerfietsroute bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark of in het Historisch stadhuis. (open in de zomermaanden tussen 14u-18u)

Je kan de fietsroute ook downloaden als pdf-bestand: Zomerfietsroute

Je kan de fietsroute ook terugvinden op Routeyou

Hieronder alvast enkele toppers in de route: 

HET BEGIJNHOF

Een stad in de stad. Zo kun je het idyllische Begijnhof best beschrijven. Na een lange restauratieperiode is het eindelijk in volle glorie te bewonderen. Kom genieten van de rust in de schaduw van de Sint-Maartenstoren.

 

Bezoek de website van Zomer in Kortrijk

 

LOOF

Er zijn zo van die plaatsen die lange tijd verborgen bleven en plots in de schijnwerpers komen te staan.

Dat is het geval met de tuin van het voormalige kasteel Nolf in de Doorniksewijk. De tijdelijke invulling maakt dit meer dan waard om iets te drinken en even te rusten na de eerste honderden meters fietsen.

 

DE WARANDE

Dit avontuurlijke speelparadijs voorstellen hoeft niet meer. De veranderingen van de laatste jaren maken dit zeker een stop waard. Zeker de heuvel met verschillende glijbanen is voor de jongsten een voltreffer.

Ga naar de website van DEWARANDE

VETEX

Oude textielsite VEtex verrast je met een Engelse landschapstuin met vijver, speelplein, speelweide en de restanten van de fabriek die dienen als canvas voor graffitikunst, 'een hotspot' voor Kortrijkse street art.

 

DAK

Wilde Westen organiseert samen met muziekcentrum  Track deze zomer de concertreeksen ‘Buiten Westen’. 
Intieme optredens op deze fijne locatie. 

Voor meer info: Wilde Westen

 

PETANQUE

 

Even geen zin meer om te trappen? Verlaat de fietsroute, neem de kortste baan richting één van de vele publiek aangelegde petanquevelden die Kortrijk te bieden heeft en neem zeker een setje ballen mee.

 

Alle info over de petanquevelden.

PARADISE

 

De kunsttriënnale Paradise palmt de ganse binnenstad in. Verwacht je aan kleurrijke en interactieve kunstwerken.

 

Alle info over Paradise.

Weergeven