Zoet en fris

Zin in een verfrissende zoete stop? Dan denk je uiteraard aan een heerlijk ambachtelijk ijsje. Kortrijk telt ondertussen wel enkele fijne adresjes waar je je zinnen op kan zetten.

Probeer gerust ook eens iets anders uit. Zo is er de 'hype' Bubble Tea die overgewaaid komt uit Azië. De slush puppy kennen we wel van in de themaparken. En 'frozen yoghurt' is dan weer de gezondere ijsjesvariant.

 

Aroy’s Cereals & Bubble tea

Hier kan je de Bubble tea eens uitproberen. Dit is een verfrissend drankje op basis van jasmijn, earl grey thee of thee met melk en met verschillende fruitsmaken met toppings zoals tapiocaballetjes en jelly’s.

 

Locatie: Steenpoort 22a (in het winkelwandelgebied, verlengde van de Lange Steenstraat)

Facebookpagina van Aroy's Cereals & Bubble tea

Beugnies les Chocolats

Frisse aardbeitjes met chocoladelaagje van de meesterchocolatier Nicolas Beugnies en speciale ijssmaken. Geniet ervan op het ruime terras, vlakbij de Leie en natuurgebied 't Schrijverke.

 

Locatie: Aardweg 8 in Marke

Facebookpagina van Beugnies les Chocolats

Crèmeux

Het ijs van de recente zaak Crèmeux wordt elke dag ambachtelijk gemaakt in het atelier achterin de winkel. Verse ingrediënten vormen de basis van elke ijssoort en er worden geen kleur- of smaakstoffen gebruikt. Je vindt de zaak met terras in een gezellig deel van het winkelwandelgebied, de Voorstraat.

 

Locatie: Voorstraat 45

crèmeux (cremeux.be)

Frederic's

Dit ijssalon is al jaar en dag een vaste afspraakplek voor vele Kortrijkzanen die nog vlug even een ijsje willen meepikken na school, werk of tijdens het shoppen. De lange rij wachtende wordt snel bediend met heerlijk vers ijs, frozen yoghurt en wafels met daarbij keuze uit de meeste gevarieerde toppings.

 

Locatie: Lange Steenstraat 23c

Facebookpagina van Frederic's

La Cabane

La Cabane geniet van een toplocatie aan het water, vlakbij het nieuwe stadspark Buda. Je kan er terecht voor ijsjes, verfrissende dranken zoals verse limonades en cocktail. Voor een hongertje ben je hier ook aan het goede adres want sinds kort worden er, in ongedwongen sfeer, lekkere snacks geserveerd zoals tapas, hotdogs en hot bagels.

 

Locatie: Reepkaai

Facebookpagina van La Cabane Kortrijk

Lucardi

Lucardi heeft een delicatessezaak met eigen gemaakte pralines, chocolade en ijs en snoeptaarten en nu ook een ijsjestuin waar je rustig kan genieten van een drankje én vers ijs. 

 

Locatie: Bozestraat 17, Heule

Facebookpagina van Lucardi

Genieten in onze ijsjestuin (lucardiheule.be)

Wafel Atelier

Waar nu tijdelijk het mobiel bos is ingeplant in het winkelwandelgebied, kan je even uitblazen op het terras met een ambachtelijke wafel, pannenkoek, bolletjes ijsje én lekkere frisco's. 

 

Locatie: Grote Kring 7

Facebookpagina van Wafel Atelier Kortrijk

Weergeven