Uitgaan

CAFEBUURTEN

Grote Markt
Toeristische cafés met veel terrassen

Leieboorden
Variatie van toprestaurant tot bruine kroeg. Fijne terrasjes met zicht op de Broeltorens

Vlasmarkt, Burgemeester Reynaertstraat en 't Hoge
Studentikoos en partysfeer

 

Daarnaast zijn er nog talrijke leuke cafés verspreid over de binnenstad en in de deelgemeenten van Kortrijk.

PODIUM - EN CONCERTZALEN

Schouwburg Kortrijk

Een kwalitatief en breed aanbod (muziek, theater, humor, dans, familie …), aangevuld met grote projecten (Spinrag, NEXT, Student Welcome, Sinksen …)

Locatie: Schouwburgplein 14

Meer info: schouwburg@kortrijk.be   |  www.schouwburgkortrijk.be  | +32 (0)56 239850

 

Wilde Westen

Wilde Westen, vroeger bekend onder de naam 'De Kreun', is een gereputeerde concert- en festivalorganisator in het hartje van Kortrijk. Wilde Westen biedt op wekelijkse basis concerten aan en streeft naar een evenwicht tussen nationale en internationale (sub)toppers, afgewisseld met opmerkelijke underground acts. Ze organiseren jaarlijks het 'Sonic City Festival', een niche-happening die elke editie gecureerd wordt door een andere band of muzikant, en het klassieke muziekfestival 'Festival Kortrijk'. Wilde Westen verzorgt ook workshops en infosessies voor de muziekliefhebber en/of beginnende muzikant.

Locatie: Conservatoriumplein 1

Meer info:  info@wildewesten.be | www.wildewesten.be | +32 (0)56 370644

 

Kunstencentrum Buda Kortrijk

Je vindt dit internationaal gerenommeerde kunstencentrum op het gelijknamige Buda-eiland. Het is ‘the place to be’ voor de betere films uit binnen- en buitenland. Daarnaast zijn in de studio’s en theaterzalen jaarlijks 150 hedendaagse podiumkunstenaars aan het werk. Zij komen van overal ter wereld om tijdelijk in Kortrijk te wonen en werken. Hun theater- en dansvoorstellingen worden door kunstencentrum BUDA gepresenteerd tijdens drie festivals: Buda Vista, Kortrijk Congé en het internationaal kunstenfestival NEXT.

Locatie: Kapucijnenstraat 10

Meer info : info@budakortrijk.be |  www.budakortrijk.be | +32 (0)56 221001

    

Weergeven