Uitgaan

CAFEBUURTEN

 

Enkele Kortrijkse cafébuurten:

Grote Markt
Toeristische cafés met veel terrassen

Leieboorden
Fijne terrasjes met zicht op de Broeltorens

Vlasmarkt, Burgemeester Reynaertstraat en 't Hoge
Studentikoos en partysfeer.

PODIUM - EN CONCERTZALEN

Schouwburg Kortrijk

Een kwalitatief en breed aanbod (muziek, theater, humor, dans, familie…), aangevuld met grote projecten (Spinrag, NEXT, Student Welcome, Sinksen…)

Locatie: Schouwburgplein 14

Meer info: schouwburg@kortrijk.be   |  www.schouwburgkortrijk.be  | +32 (0)56 239850 

 

De Kreun

De Kreun is een gereputeerde muziekclub in het hartje van Kortrijk. De Kreun biedt op wekelijkse basis concerten aan en streeft naar een evenwicht tussen nationale en internationale (sub)toppers, afgewisseld met opmerkelijke underground acts. Jaarlijks wordt het Sonic City Festival georganiseerd, een niche-happening die elke editie gecureerd wordt door een andere band of muzikant.  De Kreun verzorgt ook workshops & infosessies voor de muziekliefhebber en/of beginnende muzikant.

Locatie: Conservatoriumplein 1

Meer info:  info@dekreun.be | www.dekreun.be | +32 (0)56 370644 

 

Kunstencentrum Buda Kortrijk

Je vindt dit internationaal gerenommeerde kunstencentrum op het gelijknamige Buda-eiland. Het is ‘the place to be’ voor de betere films uit binnen- en buitenland.   Daarnaast zijn in de studio’s en theaterzalen jaarlijks 150 hedendaagse podiumkunstenaars aan het werk. Zij komen van overal ter wereld om tijdelijk in Kortrijk te wonen en werken.  Hun theater- en dansvoorstellingen worden door kunstencentrum BUDA gepresenteerde tijdens drie festivals: Buda Vista, Kortrijk Congé en het internationaal kunstenfestival NEXT.

Locatie: Kapucijnenstraat 10

Meer info : info@budakortrijk.be |  www.budakortrijk.be | +32 (0)56 221001 

    

Weergeven