Wandelen

Alle onderstaande wandelingen zijn beschikbaar in het infopunt toerisme kortrijk

stadswandelroute ' Creative city tour'

Toerisme Kortrijk ontwikkelde i.s.m. Designregio Kortrijk een wandelroute die jou op sleeptouw neemt langs zes creatieve buurten met unieke landmarks, shops, horeca en events in de Kortrijkse binnenstad. De wandeling  laat opnieuw zien waarom Kortrijk deel uitmaakt van het UNESCO Creative Cities Network. 

De wandeling is beschikbaar in Toerisme Kortrijk of kan hier gedownload worden.

 

stadswandelroute ' Metamorfose van de stad'

Met deze stadswandelroute flaneer je niet alleen door het historische hart van de stad, maar is er ook aandacht voor de huidige metamorfose van Kortrijk. Er is een handige kaart beschikbaar, met een korte beschrijving van alle interessante plekjes.  De stadswandelroute vertrekt aan Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark en is bewegwijzerd met klinknagels.

Deze wandeling is beschikbaar in Toerisme Kortrijk of kun je downloaden in pdf.

De Argendaalwandeling

In het landelijke Bellegem, ten zuiden van Kortrijk, wandel je op de hoogtekam tussen Leie en Schelde. Het is een landelijk en golvend gebied met het ene vergezicht na het andere. Je vertrekt aan het Argendaal- en Bellegembos, twee uitzonderlijke stukjes bosperceel in een overwegend bosarme regio. Je wandelt via rustige plattelandswegen met tal van kapelletjes en typische oude vierkantshoeves.

De route in pdf of gpx downloaden.

Tweebeken wandelroute

De wandelroute strekt zich uit over het gebied van de deelgemeenten Bissegem en Marke. De route haalt zijn naam van de beken die gekruist worden tijdens de tocht: de Neerbeek en de Markebeek. In Bissegem neemt het parcours delen over van de vroegere Neerbeek wandelroute, terwijl in Marke elementen uit het Prikkelpad overgenomen worden. Langs het parcours bevinden zich verschillende kindvriendelijke speelelementen of bezienswaardigheden zoals Kinderboerderij Van Clé, het Kleuterbos of natuurreservaat ‘t Schrijverke en natuurlijk de Leie.

De route in pdf of gpx downloaden.

Hugo Clauswandeling

In deze audiowandeling volgen we de voetsporten van Louis Seynaeve en bezoeken we de plekken waar enkele sleutelscènes in Het Verdriet van België zich afspelen. Het rëeële Kortrijk en het Walle uit Het verdriet van België overlappen vaak, maar nooit helemaal. Claus voegt in zijn roman details toe, verdraait de feiten, kleurt bij, ... De spanning tussen fictie en werkelijkheid is dan ook de rode draad van deze wandeling.

 

Klik hier voor meer info.

10 000 - stappen wandeling

Deze wandelroute is goed voor jouw dagelijkse portie 10.000 stappen. De wandeling start bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark en brengt je onder meer langs de nieuwe Leieboorden en -bruggen, het Budaeiland en het historische centrum.

Deze wandelroute is alleen in het Nederlands verkrijgbaar in de Dienst Toerisme.

Wandelnetwerk ' Land van Mortagne'

In het wandelnetwerk 'Land van Mortagne' slingert zich een overvloed aan kerkwegels door een glooiend landschap met bosjes, natuurgebieden, imposante vierkantshoeves en eeuwenoude kapellen. Langs de Schelde en het kanaal Bossuit-Kortrijk brengen jaagpaden het verhaal van een rijk verleden. Stippel je eigen wandeling uit aan de hand van genummerde knooppunten, kies je startplaats en wandel net zolang je wil. De knooppuntenbewegwijzering bestaat uit witte bordjes met een rode opdruk, en wijst je de weg in de twee richtingen.

Oorlogswandeling Wereldoorlog I in Kortrijk

De oorlogswandeling is ongeveer 4,5 kilometer lang en gidst je langs deze en nog veel meer memorabele gebouwen en locaties. Op de borden langs de route (herkenbaar aan de poppies) vind je foto’s en verhalen van diezelfde plekken in oorlogstijd. De route start aan het stadhuis op de Grote Markt. Onderweg kan je pauzeren in één van de horecazaken van nu die een verhaal meedragen van toen. Neem ook zeker de speciale editie van de ‘Oorlogskrant’ mee. Vol met meeslepende verhalen en feiten uit de bezette stad!

De route kun je hier bekijken.

Kortrijk in het vizier

Wil je de bombardementen tijdens WO II op een actieve manier herbeleven? De wandelroute ‘Kortrijk in het vizier’ neemt je mee langsheen de plekken die het hardst getroffen werden. In het begeleidend boekje en op de sokkels ter plaatse vind je foto’s en verhalen van toen.

De route kun je hier bekijken.

ZieMie

Een prachtige route met een vleugje kunst in het centrum van Kortrijk. De ZieMietour neemt je mee op een ontdekkingstocht van 7km doorheen de stad Kortrijk. Je kan de route volgen met de fiets of te voet.

 

Op de route vind je beeldjes terug van kunstenares Mie Bogaerts. Vind jij ze allemaal?

 

Bij elk beeldje past een tekstje van schrijver Joris Denoo. Je leest de tekstjes op de kaart of beluistert ze door de QR code te scannen die je bij de beeldjes vindt.

 

Dus hou jij van kunst én wandelen of fietsen dan is deze route iets voor jou!

 

Veel wandel-, fiets- en zoekplezier!

Download de ZieMietour

 

Weergeven