Wandelen

Alle onderstaande wandelingen zijn beschikbaar in het infopunt Toerisme Kortrijk

stadswandelroute ' Creative city tour'

Toerisme Kortrijk ontwikkelde i.s.m. Designregio Kortrijk een wandelroute die jou op sleeptouw neemt langs zes creatieve buurten met unieke landmarks, shops, horeca en events in de Kortrijkse binnenstad. De wandeling  laat opnieuw zien waarom Kortrijk deel uitmaakt van het UNESCO Creative Cities Network. 

De wandeling is beschikbaar in Toerisme Kortrijk of kan hier gedownload worden.

 

stadswandelroute ' Metamorfose van de stad'

Met deze stadswandelroute flaneer je niet alleen door het historische hart van de stad, maar is er ook aandacht voor de huidige metamorfose van Kortrijk. Er is een handige kaart beschikbaar, met een korte beschrijving van alle interessante plekjes.  De stadswandelroute vertrekt aan Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark en is bewegwijzerd met klinknagels.

Wandelnetwerk ' Land van Mortagne'

In het wandelnetwerk 'Land van Mortagne' slingert zich een overvloed aan kerkwegels door een glooiend landschap met bosjes, natuurgebieden, imposante vierkantshoeves en eeuwenoude kapellen. Langs de Schelde en het kanaal Bossuit-Kortrijk brengen jaagpaden het verhaal van een rijk verleden. Stippel je eigen wandeling uit aan de hand van genummerde knooppunten, kies je startplaats en wandel net zolang je wil. De knooppuntenbewegwijzering bestaat uit witte bordjes met een rode opdruk, en wijst je de weg in de twee richtingen.

10 000 - stappen wandeling

Deze wandelroute is goed voor jouw dagelijkse portie 10.000 stappen. De wandeling start bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark en brengt je onder meer langs de nieuwe Leieboorden en -bruggen, het Budaeiland en het historische centrum.

Deze wandelroute is alleen in het Nederlands verkrijgbaar.

De Argendaalwandeling

In het landelijke Bellegem, ten zuiden van Kortrijk, wandel je op de hoogtekam tussen Leie en Schelde. Het is een landelijk en golvend gebied met het ene vergezicht na het andere. Je vertrekt aan het Argendaal- en Bellegembos, twee uitzonderlijke stukjes bosperceel in een overwegend bosarme regio. Je wandelt via rustige plattelandswegen met tal van kapelletjes en typische oude vierkantshoeves.

Hugo Clauswandeling

In deze audiowandeling volgen we de voetsporten van Louis Seynaeve en bezoeken we de plekken waar enkele sleutelscènes in Het Verdriet van België zich afspelen. Het rëeële Kortrijk en het Walle uit Het verdriet van België overlappen vaak, maar nooit helemaal. Claus voegt in zijn roman details toe, verdraait de feiten, kleurt bij, ... De spanning tussen fictie en werkelijkheid is dan ook de rode draad van deze wandeling.

 

Klik hier voor meer info.

 

 

Tweebeken wandelroute

De wandelroute strekt zich uit over het gebied van de deelgemeenten Bissegem en Marke. De route haalt zijn naam van de beken die gekruist worden tijdens de tocht: de Neerbeek en de Markebeek. In Bissegem neemt het parcours delen over van de vroegere Neerbeek wandelroute, terwijl in Marke elementen uit het Prikkelpad overgenomen worden. Langs het parcours bevinden zich verschillende kindvriendelijke speelelementen of bezienswaardigheden zoals Kinderboerderij Van Clé, het Kleuterbos of natuurreservaat ‘t Schrijverke en natuurlijk de Leie. 

Meer info: Toerisme Kortrijk  

GELUIDSWANDELINGEN

Listen to this is een serie geluidswandelingen die je de dagelijkse omgeving anders leert ervaren. Deze geluidskunstenaars vragen aandacht voor het het geluid van de stad.

Voor alle info rond deze geluidswandelingen kun je bij het Wilde Westen terecht. (link)

 

Weergeven