Wandelen

 

In coronatijd zoeken we allemaal naar gezonde ontspanning. Met dit aanbod ontdek je vast en zeker iets wat je ligt. Je werkt alvast aan ' een gezonde geest in een gezond lichaam'. We helpen je bij het maken van een keuze door ook aan te geven hoe zwaar de inspanning/ ontspanning is.

 

lichte inspanning: -5 km  *
normale inspannng: 5-10km **
stevige inspanning: +10km ***

 

Alle onderstaande wandelingen zijn beschikbaar in het infopunt toerisme kortrijk

stadswandelroute ' Creative city tour' 

Kortrijk kent een lange traditie van internationale handel. Reeds in de middeleeuwen was het Kortrijks vlas één van de belangrijkste Vlaamse exportproducten. Dankzij dit vlas ontwikkelde de stad een reputatie van vakmanschap, kwaliteitsvol design en ondernemerschap. Door oorlogen en economische tegenslagen heeft de textielindustrie zichzelf moeten heruitvinden. Deze noodzakelijke transformatie maakte de Kortrijkse regio tot wat het vandaag is: creatief en veerkrachtig. Vandaar dat Kortrijk op 31 oktober 2017 bekroond werd met het lidmaatschap van het UNESCO Creative Cities Network, dit in het domein design.

 

Ontdek Kortrijk met deze wandeling langs unieke landmarks, shops, horeca en events in 6 creatieve buurten!

 

De wandeling is beschikbaar in Toerisme Kortrijk of kan hier gedownload worden.

 

stadswandelroute ' Metamorfose van de stad' - 7,7 km **

Met deze stadswandelroute flaneer je niet alleen door het historische hart van de stad, maar is er ook aandacht voor de huidige metamorfose van Kortrijk. Er is een handige kaart beschikbaar, met een korte beschrijving van alle interessante plekjes.  De stadswandelroute vertrekt aan Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark en is bewegwijzerd met klinknagels.

Deze wandeling is beschikbaar in Toerisme Kortrijk of kun je downloaden in pdf.

 

Op stap door de Landes van Kortrijk - 11 km ***

Deze wandeling neemt je mee op trage wegen in het landelijke en prachtige Aalbeke en Rollegem.Wandel een stuk over de Compostela-route en geniet van de verzichten.

 

Beschikbaar in Toerisme Kortrijk en tijdens de zomermaanden in het historisch stadhuis.

 

Download de route hier in pdf.

Bekijk de route hier op routeyou.

 

PANORAMAROUTE KORTRIJK – ZWEVEGEM - 12 km ***

 

Deze wandeling neemt je mee naar het groene gebied tussen de Lange Munte en Zwevegem. De titel 'Panoramaroute' verwijst naar de prachtige verzichten die deze omgeving rijk is.

 

Beschikbaar in Toerisme Kortrijk en tijdens de zomermaanden in het historisch stadhuis.

Bepaalde stukken van deze route zijn moeilijk toegankelijk voor buggy's of rolstoelen.

 

Download de route hier in pdf

Bekijk de route hier op RouteYou

STREUVELS IN DE STAD - 3 km *

 

’t Perelke was het stamcafé van Stijn Streuvels in Kortrijk. Toepasselijk, want heel wat literaire pareltjes vonden hun oorsprong tussen pot en pint, tijdens de Kortrijkse kronkelingen van Streuvels.

 

In deze geanimeerde wandeling krijg je een aantal van die pareltjes voorgeschoteld.

 

11 pleisterplekken herinneren aan elf indrukken die de auteur opdeed. Via de ErfgoedApp hoor je fragmenten voorlezen en ga je zelf op zoek naar het onvermoede erfgoed van Stijn Streuvels.

 

Bij elke plek hoort een taalperelke en een denkvraag of opdracht. Een pakkend vermaak voor schattenjager, speurneus, letterdief of pennenridder.

 

Deze route is rolstoeltoegankelijk.

De wandeling start aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en eindigt aan de Broeltorens.

 

Praktisch

  • Download de ErfgoedApp en zoek de toepassing in de omgeving van de Onze-Lieve-Vrouwekerk (Deken Zegerplein)
  • Scan de QR code via de ErfgoedApp.

            

 

 

CERA GOODWALK

 

Een originele stadswandeling die je meeneemt langs duurzame initiatieven, cultuur en waardevolle sociale projecten. Het is de ideale manier om Kortrijk (opnieuw) te ontdekken.

Kuier naar hartenlust langs duurzame winkels, zalige parken en pleintjes, gezonde restaurants en heerlijke cafeetjes en koffiebars.

 

Klik  hier voor de pdf

Wandelnetwerk ' Land van Mortagne'

In het wandelnetwerk 'Land van Mortagne' slingert zich een overvloed aan kerkwegels door een glooiend landschap met bosjes, natuurgebieden, imposante vierkantshoeves en eeuwenoude kapellen. Langs de Schelde en het kanaal Bossuit-Kortrijk brengen jaagpaden het verhaal van een rijk verleden. Stippel je eigen wandeling uit aan de hand van genummerde knooppunten, kies je startplaats en wandel net zolang je wil. De knooppuntenbewegwijzering bestaat uit witte bordjes met een rode opdruk, en wijst je de weg in de twee richtingen.

ZieMie - 7 km **

Een prachtige route met een vleugje kunst in het centrum van Kortrijk. De ZieMietour neemt je mee op een ontdekkingstocht van 7km doorheen de stad Kortrijk. Je kan de route volgen met de fiets of te voet.

 

Op de route vind je beeldjes terug van kunstenares Mie Bogaerts. Vind jij ze allemaal?

 

Bij elk beeldje past een tekstje van schrijver Joris Denoo. Je leest de tekstjes op de kaart of beluistert ze door de QR code te scannen die je bij de beeldjes vindt.

 

Dus hou jij van kunst én wandelen of fietsen dan is deze route iets voor jou!

 

Veel wandel-, fiets- en zoekplezier!

Download de ZieMietour

 

BROSENROUTE – 11 KM DOORHEEN GROEN MARKE - 11 km ***

 

Tijdens deze wandeling ontdek je de pareltjes van Marke. Geniet van de rust langs de Leie, verken het jonge preshoekbos en tuur in de verte op het uitkijkpunt van 'Pauvre Leute'.

De titel 'Brosenroute' refereert naar de welbekende Markse reus.

 

Beschikbaar in Toerisme Kortrijk en tijdens de zomermaanden in het historisch stadhuis.

 

Bepaalde stukken van deze route zijn moeilijk toegankelijk voor buggy's of rolstoelen.

 

Download de route hier in pdf

Bekijk de route hier op RouteYou

Hugo Clauswandeling

In deze audiowandeling volgen we de voetsporten van Louis Seynaeve en bezoeken we de plekken waar enkele sleutelscènes in Het Verdriet van België zich afspelen. Het rëeële Kortrijk en het Walle uit Het verdriet van België overlappen vaak, maar nooit helemaal. Claus voegt in zijn roman details toe, verdraait de feiten, kleurt bij, ... De spanning tussen fictie en werkelijkheid is dan ook de rode draad van deze wandeling.

Klik hier voor meer info.

 

Deze wandelroute is alleen in het Nederlands verkrijgbaar in de Dienst Toerisme.

 

10 000 - stappen wandeling

Deze wandelroute is goed voor jouw dagelijkse portie 10.000 stappen. De wandeling start bij Toerisme Kortrijk in het Begijnhofpark en brengt je onder meer langs de nieuwe Leieboorden en -bruggen, het Budaeiland en het historische centrum.

 

Deze wandelroute is alleen in het Nederlands verkrijgbaar in de Dienst Toerisme.

Tweebeken wandelroute - 12 km ***

De wandelroute strekt zich uit over het gebied van de deelgemeenten Bissegem en Marke. De route haalt zijn naam van de beken die gekruist worden tijdens de tocht: de Neerbeek en de Markebeek. In Bissegem neemt het parcours delen over van de vroegere Neerbeek wandelroute, terwijl in Marke elementen uit het Prikkelpad overgenomen worden. Langs het parcours bevinden zich verschillende kindvriendelijke speelelementen of bezienswaardigheden zoals Kinderboerderij Van Clé, het Kleuterbos of natuurreservaat ‘t Schrijverke en natuurlijk de Leie.

De route in pdf of gpx downloaden.

Weergeven