Varen

Begeleide boottochten op de Leie door GidsenPlus i.s.m. De Keper

Vanaf half juni 2020 varen we weer!

De eerste boottocht is gepland op half juni. Daarna varen we elke zondag en feestdag uit. We meren telkens om 10:30 uur af aan de achterkant van de zuidelijke Broeltoren en we varen met de Kalle eerst een flink eind stroomopwaarts, tot in Bissegem. Daarna keren we terug over de nieuwe Leie en stomen we door tot in Kuurne, om na twee uur varen terug te keren naar onze aanlegsteiger. 

U bent in goed gezelschap: een gids van GidsenPlus vergast u op historische feiten, afgewisseld met verhalen en mythes. U krijgt ook een aperitiefje aan boord. 

U kan vooraf inschrijven via een mail naar info@gidsenplus.be.  U kan ook even bellen naar 0477/55.38.73 .

Tochten op maat zijn eveneens mogelijk.

Goesting om mee te varen? Snel reageren is de boodschap, zeker als u met een gezelschap wenst te boeken. 

PS: er is een klein voorbehoud. Bij erg slecht weer of bij onvoldoende inschrijvingen kunnen wij de geplande tocht annuleren. 

 

Boottochten door de Leiestreek

In juli en augustus wordt er heel wat afgevaren in de Leiestreek. Tijdens het varen kan je genieten van een hapje of een drankje, en op de plaats van aankomst kan je kiezen voor een geleid bezoek of op eigen houtje iets ondernemen.

Het vaarprogramma is beschikbaar vanaf mei. 

Meer info: Toerisme-Leiestreek

De Keper 

Bootverhuur ‘De Keper’ uit Kortrijk verhuurt luxe motorsloepen waar je zelf aan het roer staat.  Vaar met familie, vrienden of collega’s op de Leie en geniet van een unieke tocht langsheen historische panden zij aan zij met de moderne architectuur die Kortrijk te bieden heeft. De boten zijn genoemd naar de Kortrijkse uurslagers Manten en Kalle.
De Manten (6 personen) en de Kalle (12 personen) kunnen gehuurd worden voor een duur van 2 of 4 uren, met of zonder schipper.

Er zijn bovendien ook culinaire arrangementen op aanvraag, om zo je familiebijeenkomst, team-building, verjaardagsfeestje… dat tikkeltje extra te geven. Er is keuze tussen tapas, pastasalades, belegde minibroodjes,.... 

Prijs:

Manten (6 personen) 2uur: € 100 | 4 uur: € 140          

Kalle (12 personen) 2 uur: € 140 | 4 uur: € 230               

Stuurman en/of gids mogelijk op aanvraag.

 

Info en reservatie: +32(0)477 55 38 73 | www.de-keper.be |  bootverhuur.dekeper@gmail.com

 

 

 

Toerkes op de Leie

Blue Velvet = zachtjes varen we langs de Leie, in een retro Watertaxi.
Met een man of 6 cruisen we elektrisch, géén lawaai, je hoort alleen de natuur of een muziekje. 

Waar : Sluizenkaai menen

Reserveren : 0497 06 29 00

Info en vaarschema: www.BlueVelvetWatertaxi.be

 

BBoat

Als kapitein van je persoonlijke Linssen Yacht meer je aan waar en wanneer je wenst, in een kleine jachthaven of te midden van de gezellige stadsdrukte. Je bepaalt zelf het tempo en de leefwijze. Je eigen boottocht maken, is quality time ervaren. Een vaarvergunning heb je niet nodig.

Info: BBoat

Contact: +32(0)56 71 39 04 | info@bboat.be

Figaro

Met de exclusieve Figaro kan je overal in Vlaanderen varen. Er kunnen groepen tot 10 personen ontvangen worden voor een rondvaart op de Leie.

InfoCruise4two

Contact: +32(0)475 49 63 38 | bart@c42.be

De Oude Tjalk

Met 12 personen kan je meevaren op het oudste schip dat onder Belgische vlag vaart.

InfoOude Tjalk

Contact: +32(0)475 54 13 66 | philippevdbict@hotmail.com

Red Ahoi

Zonder vaarbewijs in een open motorboot de Leie verkennen, vanaf €79 voor 2 uren (max. 6 volwassenen + 2 kinderen) incl. brandstof en verzekering.

 

Wanneer: elke dag tussen April en November

Waar: check-in: Bar Bootel Ahoi, Handelskaai 1 TN

Reserveren online: https://www.boatr.eu/ahoi/

Contact: +32 (0)56 962464| info@ahoi.be

 

Passantenhaven

Aan het Guido Gezellepad (vlakbij de Broeltorens) en aan de Handelskaai zijn aanlegsteigers ter beschikking voor de pleziervaart. In de periode van 1 april tot en met 31 oktober kan je voor maximaal 10 opeenvolgende dagen aanmeren. In de periode van 1 november tot en met 31 maart kan je voor langere tijd aanmeren. Aan de Handelskaai kunnen grotere boten aanleggen, aan het Guido Gezellepad alleen kleinere, aangezien die onder de brug moeten kunnen.

Meer info: AanmeerreglementAanmeerplan

Prijs :
Van 1 april tot en met 31 oktober: € 8 per dag (voor maximaal 10 opeenvolgende dagen). Water en elektriciteit niet inbegrepen.
Van 1 november tot en met 31 maart: € 50 per maand voor het aanmeren. Water en elektriciteit niet inbegrepen. Een betaalbewijs is te verkrijgen bij de havenmeester, via de betaalautomaat op de aanlegsteigers en bij Toerisme Kortrijk.

Weergeven