Fietsroutes

Hemelse route: de kapelletjes en kruisjes van het zuiden (46 km)

Deze fietstocht vertelt het verhaal van een aantal opmerkelijke plaatsen in de zuidelijke deelgemeenten. Waarheid of mythe? Laat je meevoeren door het prachtige, glooiende landschap met hellingen en onverharde stroken. Maak kennis met markante plekken en vergeten gebeurtenissen. Zo passeer je de Mortagnekapel in Bellegem, de meest beruchte kapel van Groot-Kortrijk. Ze wordt ook wel de spookkapel genoemd omdat er geesten van veroordeelde misdadigers zouden ronddwalen.

 

Beschikbaar in Toerisme Kortrijk en tijdens de zomermaanden in het historisch stadhuis.

 

* opgelet: een aantal stroken zijn onverhard. Bij slecht weer is afstappen aangeraden. 

 

Download de route hier in pdf.

Bekijk de route hier op routeyou.

De Goedendagroute (45 km)

Met de Goedendagfietsroute volg je de Leie stroomafwaarts naar Kuurne. Van daar rij je naar het provinciedomein De Gavers, en via Stasegem en het kanaal Bossuit-Kortrijk keer je terug naar Kortrijk. Je fietst via de rand van Zwevegem naar Bellegem, Rollegem en de grens met Moeskroen. De route komt ook langs Aalbeke en Marke. In Bissegem zoek je weer de Leie op. Deze route herken je aan de fietsborden.

Download de route als pdf of als gpx.

Mountainbike routes

Ga het avontuur tegemoet met de routes Sjouwers (seizoensarbeiders) en Boerhoven (boerderijen) door Kortrijk en omgeving. Kies één van de lussen of combineer naar eigen sportieve goesting tot wel meer dan 100 km avontuur langs de bewegwijzerde routes (rode en blauwe pijlen).

Vertrekpunten zijn het sportcentrum Olympiadeplein in Marke en het sportcentrum Lange Munte in Kortrijk.

Bekijk hier de mogelijkheden.

Hemelse route: de kapelletjes en molen van het noorden (30 km)

Deze fietstocht vertelt het verhaal van een aantal opmerkelijke plaatsen in Bissegem, Heule en Sente. Waarheid of mythe? Laat je meevoeren door heden en verleden, waarheid en mythe. 

Zo passeer je de bomkapel, opgericht uit de dankbaarheid voor een niet-ontplofte bom uit WOII. De bom hangt nog steeds in de kapel als relikwie.

 

Beschikbaar in Toerisme Kortrijk en tijdens de zomermaanden in het historisch stadhuis.

 

Download de route hier in pdf.

Bekijk de route hier op routeyou.

Weergeven