Fietsen

De Goedendagroute

Met de Goedendagfietsroute volg je de Leie stroomafwaarts naar Kuurne. Van daar rij je naar het provinciedomein De Gavers, en via Stasegem en het kanaal Bossuit-Kortrijk keer je terug naar Kortrijk. Je fietst via de rand van Zwevegem naar Bellegem, Rollegem en de grens met Moeskroen. De route komt ook langs Aalbeke en Marke. In Bissegem zoek je weer de Leie op. Deze route herken je aan de fietsborden.

Download de route als pdf of als gpx.

Fietsroute Marcel Kint

De fietsroute 'Marcel Kint' is een 30 km lang parcours tussen Zwevegem en Kortrijk. Ze laat je genieten van het licht glooiende landschap in Zwevegem en van de nieuw aangelegde Leieboorden in Kortrijk. De route verbindt je letterlijk en figuurlijk met de geschiedenis van Marcel Kint, als de Flandrien van Zwevegem en de fietsenbouwer van Kortrijk. Voel je even coureur, door je in te leven in het verhaal van Marcel Kint. Maar geniet vooral van deze erg toegankelijke fietsroute. Deze route is gratis beschikbaar in de toeristische dienst.

Fietsnetwerk West-Vlaanderen

Het fietsnetwerk telt nu 3180 km fietsplezier, met 600 km extra trajecten. Er zijn 405 extra knooppunten, goed voor een totaal van 1045 knooppunten.

De knooppunten werden hernummerd en 20.000 nieuwe borden werden geplaatst. 2900 palen zijn voorzien van een QR-code die de fietser onderweg alle mogelijke informatie verstrekt.

Nieuwe bruggen en tunnels zorgen voor een sterke opwaardering en meer dorpen, natuurgebieden, bezienswaardigheden en autovrije fietspaden zijn opgenomen in het netwerk.

Fietsverhuur

Mobiel

Mobiel is een fietsenverhuurcentrum waar je voor alle gelegenheden een aangepaste fiets kan huren.

De openingsuren zijn:

 • Weekdagen: 7.00u - 18.50u
 • Zaterdag: 10.00u - 17.50u
 • Gesloten op zon- en feestdagen
 • Groepen op afspraak
  Info
  Min. P. Tacklaan 57 | +32(0)56 24 99 10  | Mobiel |  info@mobiel.be 
   
  Toerisme Kortrijk
  Bij Toerisme Kortrijk zijn fietsen te huur, nl. 3 dames- en 2 herenfietsen voor volwassenen. De fietsen kan je voor een halve of een volledige dag huren. Dit is enkel mogelijk tijdens de openingsuren van Toerisme Kortrijk. Ze worden de dag zelf terug binnengebracht, 15 minuten voor sluitingsuur. Zorg er voor dat je jouw identiteitskaart bij hebt, zodat een afdruk kan genomen worden.
  Een fiets bij Toerisme Kortrijk kost : 

€ 9,50 per fiets voor een halve dag

€ 12,50  per fiets voor een volledige dag

€ 25 waarborg in cash geld per fiets, die na controle wordt teruggegeven
Info
Begijnhofpark (Houtmarkt) | +32(0)56 27 78 40 | toerisme@kortrijk.be
 

 

Blue Bike

 

Het station van Kortrijk maakt deel uit van een netwerk waar abonnees gemakkelijk een Blue-bike deelfiets kunnen huren. Klanten abonneren zich vooraf via de website van Blue Bike. Met een persoonlijke kaart halen ze hun fiets af in een fietspunt, waar zowel de kaart als de fiets worden gescand. Dit kan manueel in het fietspunt tijdens de openingsuren (werkdagen van 7u - 19u) of 24/24 aan een sleutelautomaat. De fiets wordt teruggebracht in het station en betalen gebeurt aan het einde van de maand per domiciliëring, per kredietkaart of per overschrijving. Een uitlening geldt voor de rest van de dag en kost minder dan een ritje met een klassieke huurfiets.

Info:

+32(0)56 24 99 10 | info@mobiel.be | www.blue-bike.be/lokaaltarief

Fietsoplaadpunten 

 Er zijn twee mogelijkheden in Kortrijk om de batterijen van een elektrische fiets op te laden:

- oplaadpunten van Bluecorner op de Graanmarkt mits abonnement http://www.bluecorner.be/abonnementen_overzicht.html

- in de lockers van P Schouwburg http://www.parko.be/nieuws/lockers-in-p-schouwburg

 

Daarnaast zijn er wel wat andere plaatsen (ook op privaat domein) waar een fiets kan opgeladen worden. Die punten in Kortrijk kan je terugvinden op http://www.oplaadpunten.org/fietsen/gemeente/kortrijk

Weergeven