Passantenhaven

Elk jaar kent het aantal plezierboten dat naar Kortrijk trekt een sterke groei.

Kortrijk heeft dan ook heel wat troeven die de boottoerist verleiden om meer dan één dag met zijn boot pal in het historische stadscentrum aan te meren.

Sedert 2017 maakt Kortrijk deel uit van de UNESCO creative cities, een hele eer. Die creativiteit is niet alleen terug te vinden in de vele events maar ook in de stad zelf.

De Leie die als levensader door de stad stroomt kreeg terug haar plek in het leven van de Kortrijkzanen. Hotspots aan het water zoals de verlaagde Leieboorden en Buda Beach maar ook prachtige bruggen die het creatieve karakter van de stad nog meer in de verf zetten

Historische gebouwen, een stad in verandering vol verborgen plekjes en bruisende sfeer. Er is meer dan één reden om een bezoek te brengen aan onze creatieve stad aan de Leie.

De creativiteit van de Kortrijkzanen uit zich niet alleen in cultuur, design en architectuur maar ook in gastronomie. Getuige daarvan de vele restaurants met een excellente Gault & Millau notering. Fijnproevers en levensgenieters zijn in Kortrijk aan het juiste adres.

 

Aanmeren in de Kortrijkse binnenstad:

De Kortrijkse haven is een passantenhaven waar je in de periode van 1 april tot en met 31 oktober voor maximaal 10 opeenvolgende dagen kan aanmeren (zomerseizoen).

Er kunnen geen aanlegplaatsen gereserveerd worden. U kan via de Havenmeester steeds een up-to-date overzicht bekomen van beschikbare plekken.

In het winterseizoen ( periode van 1 november tot en met 31 maart) kunnen naast passanten (maximum verblijf van 10 opeenvolgende dagen) eveneens langverblijvers in Kortrijk terecht. Winterverblijvers dienen voorafgaand bij de Havenmeester hun plek te reserveren.

De steigers Passantenhaven Handelskaai worden bij voorkeur gebruikt voor boten groter dan 15 meter.

De steigers Passantenhaven herbergen vooral boten tot 15 meter. Er dient immers rekening gehouden te worden met een maximale doorvaarhoogte van +/- 3,1 meter onder de aanwezige bruggen . In functie van waterstand varieert de veilige doorvaarhoogte Dambrug tussen 3m en 3m 30

 

Tarieven:

Aanmeren passantenhaven zomerseizoen (1/4-1/10) - prijs per aanlegdag (incl. water € 12,50 en elektriciteit) - max 10 aaneensluitende dagen

Aanmeren passantenhaven winterseizoen (1/11-31/3) - prijs per aanlegdag (incl. water) € 12,50 max 10 aaneensluitende dagen.

Dagforfait elektriciteit passantenhaven winterseizoen (1/11-31/3) - prijs per aanlegdag € 10,00 - max 10 aaneensluitende dagen

 

 

Een betaalbewijs is te verkrijgen via de betaalautomaat op de aanlegsteigers. wordt bij voorkeur geïnd door gebruik te maken van de laadpalen ( betaalautomaten op de aanlegsteigers) - kan ook contant geïnd worden tegen afgifte van een betalingsbewijs en het afleveren van een vignet “toelating tot aanmeren” door de havenmeester.

 

Meer info:  Aanmeerreglement, Aanmeerplan, Aanmeerfaciliteiten

Havenmeester: Tel +32 (0)485 82 92 06

Weergeven