Donderdagavondwandelingen in september

GidsenPlus is een vereniging van enthousiaste gidsen, vertellers en streekverkenners. Zij delen graag hun passie voor hun stad en de Leiestreek en putten hiervoor uit onze rijke geschiedenis en bruisende actualiteit met een open blik op de toekomst.

 

In september bieden zij een mooi gamma aan begeleide donderdagavondwandelingen aan. De thema's zijn heel gevarieerd en sommige wandelingen zijn nieuwkomers.

De wandelingen duren ongeveer 2 uur en starten telkens om 18.30u of 19u en het kost slechts €5 per persoon per wandeling om deel te nemen. Je kan op voorhand reserveren om zeker te zijn van een plaatsje of gewoon iets vroeger aanwezig dan het opgegeven tijdstip op het vertrekpunt. Je betaalt sowieso ter plaatse aan de gids.

 

Ontdek de stad en al zijn facetten en boek nu jouw plaatsje voor een leuke donderdagavond. 

Voor meer info en reservatie: info@gidsenplus.be

Donderdag 1 september – Kortrijk maakt school (nieuw!)

Dit jaar had Erfgoeddag als thema “Erfgoed maakt School”. Bij die gelegenheid werd een onuitputtelijke schat aan feiten en verhalen opgedolven. Met enkele ervan hebben we een nieuwe wandeling samengesteld die loopt langs bestaande en verdwenen scholen in de binnenstad.

Start om 19u. aan het Belfort

Donderdag 8 september – Illustere Kortrijkzanen

Wist je dat George Washington geboren en getrouwd was in Kortrijk alvorens hij uitweek naar de Verenigde Staten? Wist je dat het uranium voor de eerste atoombom geleverd werd door een man geboren in Kortrijk? Dat de uitvinder van het gewapend beton een Kortrijkzaan was? En ook de geestelijke vader van Lucky Luke? Dat Hugo Claus en Hendrik Conscience ooit in Kortrijk woonden en daarover beiden een boek schreven? Wist je dat Kortrijk de stad is waar Jan Palfijn en Roeland Savery zijn geboren en nog veel anderen die op één of andere manier hebben bijgedragen aan onze kleurrijke geschiedenis? Je verneemt er alles over tijdens deze wandeling door de Kortrijkse binnenstad.


Start om 19u. aan het Belfort

Donderdag 15 september – 

Vlaskenner Jan Lefebvre speurt samen met jullie naar de sporen van het vlasverleden in de Kortrijkse binnenstad. Onvermoede plekjes geven hun geheimen prijs en zo verneem je steeds meer over het roemrijke vlasverleden van onze stad. Deze wandeling is een try-out. De gids zal jullie feedback goed gebruiken om zijn wandeling verder op punt te stellen.


Start om 18.30u. aan Texture

Donderdag 22 september – Kortrijkse cultuurtempels

Neem een duik in de vele en soms vreemde vormen waarin cultuur zich in Kortrijk manifesteert. Van de vervlogen patisseriecultuur tot de contemporary art labs, van onze belegen en zich telkens opnieuw heruitvindende eeuweling de Stadsschouwburg tot de piepjonge Hip Hop Academy De Stroate. Van oude cinema's naar radiopioniers tot Kortrijk, kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa 2030: deze trip brengt je langs verloren, actieve en toekomstige cultuurtempels in onze stad.


Start om 18.30u. aan Belfort

Donderdag 29 september – Kortrijkse leugens (try-out)

Een gids heeft het meestal over feiten. Maar een leugentje mag, ten minste als hij of zij erbij vertelt dat het om een leugentje gaat. Deze rondleiding speelt met de wetten van het genre en verwisselt feiten voor fictie. Kortrijkse mythes worden verteld alsof ze echt zijn gebeurd, cafépraat wordt als waarheid verkocht, en op zijn tijd een complottheorietje moet kunnen. Kortom, een wandeling voor believers en non-believers die past bij de tijdsgeest. Tenenkrullend voor wie van de waarheid houdt, leuk voor wie niet maalt om een leugentje.  


Start om 18.30u. aan Belfort

Weergeven