Praktische info - fietsstraat, fietspomp, fietsparking

VERKEERSREGELS

Fietszone (centrum Kortrijk en deelgemeenten)

In de fietszone zijn auto’s welkom maar ze mogen de fietsers niet inhalen en rijden maximum 30 km per uur. Fietsers mogen de hele breedte van de weg (in een éénrichtingsstraat) of rijvak (in een tweerichtingsstraat) gebruiken. De fietszone kan je herkennen aan de rode markeringen en fietslogo’s op de straat. Op de plaatsen waar je de fietszone binnenrijdt, staan signalisatieborden.

Voetgangersgebied winkelwandelcentrum Kortrijk

In het voetgangersgebied blijven de regels gelden zoals ze waren: alleen voetgangers hebben toegang tot het gebied en mogen de volledige breedte van de weg gebruiken. Deze uitzonderingen mogen wel het voetgangersgebied binnen: fietsers, voertuigen met doorgangskaart, om te laden en te lossen binnen de laad- en lostijden en taxi’s. Fietsers en andere voertuigen rijden stapvoets en geven voorrang aan de voetgangers. Spelen is toegelaten, parkeren is verboden.

Woonerf

In de zone woonerf geldt een maximumsnelheid van 20 km per uur. Voetgangers mogen de hele breedte van de rijweg gebruiken, ook om te spelen. Voertuigen en fietsers passen zich aan. Parkeren mag enkel op aangeduide parkeerstroken.

FIETSPOMPEN IN KORTRIJK

Platte band? Geen probleem! 
In Kortrijk kun je op verschillende plekken gebruik maken van een publieke fietspomp. 
Bekijk het volledige overzicht van de fietspompen op de kaart onderaan deze pagina. 

FIETS VEILIG PARKEREN

Een deel van de fietsenparking P Budabrug is gratis en publiek toegankelijk tussen 06u00 en 02u00. Het aantal vrije plaatsen wordt afgebeeld op het inritbord van de fietsenstalling en op de mobiele website m.parko.be. Naast fietstelling is er eveneens continu camerabewaking aanwezig, zodat jouw fiets veilig staat. 

De fietsenparking P K in Kortrijk bevindt zich ondergronds. Via de fietslift in de Sint-Jansstraat kan je gemakkelijk met je fiets naar niveau -2 of -3. Op beide niveaus is er rechtstreekse toegang tot het winkelcentrum. Via de fietslift kan je als voetganger terug naar de Sint-Jansstraat. De fietsenparking is gratis en 24/24 publiek toegankelijk. In totaal biedt deze parking plaats aan 455 fietsen.

In Kortrijk beschikken we over heel wat openbare fietsenstallingen.

Bekijk het volledige overzicht van de openbare fietsenstallingen op de kaart onderaan deze pagina. 

Weergeven