Texture

Texture / Museum over Leie en vlas

TEXTURE vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met heel sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden. In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Het verleden zal je verrassen maar de verhalen van vandaag en morgen zullen je verbazen en inspireren.

Al eeuwenlang is Vlaanderen befaamd om zijn textiel en linnen speelt daarin een glansrol! Langs de Leieboorden groeide een industrie die de wereld veroverde: de vlasbewerking. Nog altijd is ‘Courtrai flax’ een topkwaliteitsproduct dat internationaal gekend en gegeerd is.

 

Drie kamers, drie verhalen

Vlas gebruik je elke dag, vaak zonder het te weten en op onverwachte plekken. Designers, wetenschappers en ondernemers laten geen deeltje onbenut. Ontdek, proef,

voel en test hun producten uit in de Wonderkamer. De Leiekamer brengt het verhaal van de vlas- en linnennijverheid. Het is er één van vallen en opstaan, van mensen die zonder hulp van buitenaf telkens weer de veerkracht vinden om zware crisissen te boven te komen. Een fascinerende geschiedenis met denkers, durvers en doeners in de hoofdrol.

Onder de gouden kroon ligt de Schatkamer. Hier is het vooral genieten van de selectie schitterende damasten, kant, handwerk en fijne weefsels.

 

Meer info op www.texturekortrijk.be

 

 

 

 

1302

Type
Sehenswürdigkeiten
Adres
niets
Telefoon

texture

Type
Sehenswürdigkeiten
Adres
Noordstraat 28
Telefoon

texture

Type
sights
Adres
Noordstraat 28
Telefoon

texture

Type
Sites
Adres
Noordstraat 28
Telefoon

texture

Type
bezienswaardigheden
Adres
Noordstraat 28
Telefoon
Weergeven