Terrassengids XXL

Kortrijk kent heel veel goede adresjes. Kom genieten van de verschillende restaurants, van street-food tot fusion tot culinaire hoogvliegers. Wie nog wat wil doorzakken kan terecht in de vele caféetjes en hippe bars. Nu kan dit op hun uitgebreide terrassen. Of wat dacht je van een Moscow Mule aan de boorden van de Leie op terras Budas of een heerlijk streekbier in de schaduw van het Belfort. Alle tips werden verzameld in de gloednieuwe terrassengids.                                           

Broelkaai

 

Het geluid van kabbelend Leiewater brengt je helemaal in vakantiesfeer. Hier kun je genieten van het beste wat deDingen, de Kleinkeuken en Social Club je te bieden hebben. Te fris aan het water? Vergeet ook de terrassen in de Kapucijnenstraat niet. Irish Pub Mary’s bouwde een ruim terras om de hoek.

Grote Markt

 

Waar zit je beter dan in de schaduw van het Belfort met zicht op het historisch stadhuis.

De uitgebreide terrassen doen hier denken aan de befaamde Turijnse piazza’s bij aperitiefuur.

Burg. Reynaertstraat

 

Het bekendste horecastraatje in Kortrijk is de komende maanden verkeersvrij. Verwacht je voorlopig niet aan bonkende beats maar aan unieke middagen en avonden vol plezier en gezelligheid.

Casinoplein

 

Geef Nude wat extra ruimte en je weet dat er een parel van een terras staat. Zuiderse sfeer genoeg wanneer ook de buren van Spiros hun meubilair buiten zetten. De Middellandse Zee kun je in Kortrijk proeven, zeker wel.

Verlaagde Leieboorden

 

Zicht op de iconische Broeltorens en het langste terras van de stad. Variatie troef in het aanbod. Van heerlijke croques tot hoogstaand culinair geweld. Afsluiten kan steeds met een fris pintje van ’t Fonteintje of een ijsje aan de overkant bij La Cabane.

Schouwburgplein

 

Souffleur en Botero zorgen ervoor dat het Schouwburg ­ plein een niet te versmaden plek is. Kom genieten.

Dolfijnkaai/Handelskaai

 

Ook hier heel wat extra terrasruimte. Laat je smaakpapillen prikkelen met heerlijk Aziatisch bij Bowls en Thaï Lin of met de Enchiladas en tortilla’s van Sweet Lime. Wie nog dorst heeft kan zich op het fraaie terras van Café Balthazar te goed doen aan een frisse pils, of een wijn van de uitgebreide wijnkaart.

Vandaleplein/ St.-Maartenskerkhof

 

Voorheen het kloppend hart van de befaamde zomer ­ marktjes, vandaag de ideale plek om te lunchen. Geniet van het beste dat Allo Croquette,   WOW en La Cantine te bieden hebben. Nog meer zomerse sfeer vind je bij de buren op het Sint -Maartenskerkhof bij Trattoria La Bicicletta, Café Rouge en Café Tartine.

Overbekeplein

 

Ontsnap de drukte en kom genieten van deze oase van rust midden in de stad. Ook hier is het geniet geblazen met ondermeer Kortom (binnenkort Crate), Onder de Olijfboom, Hello Sushi en koffie van Novelle.

Grote Kring

 

De ideale stop tijdens een dagje shoppen. Zowel Ode’s en Bar Boutique zijn multi -conceptstores die je zowel kledij als drank aanbieden. Voor heerlijke ijsjes en wafels ben je bij Wafel -atelier aan het juiste adres. Wie op zoek is naar de sfeer van een echt volkscafé kan wat verderop in café Saint -Georges terecht.

 

Overleie/St.-Amandsplein

 

Niet alleen de kleurrijke bebloemde fietsen zijn een reden om naar Overleie af te zakken. Het Sint -Amands ­ plein en zijn beeldbepalende plataan getuigen van een zuiderse charme. Ook het terras van Malmö wordt meer dan warm aanbevolen.

 

Weergeven