Sfeer in de stad - events en festivals

 

In Kortrijk, creatieve stad aan de Leie, valt er altijd wel iets te beleven.

Kom de gezellige sfeer opsnuiven tijdens ‘Winter in Kortrijk’, ga uit de bol tijdens het jaarlijkse stadsfestival ‘Sinksen’, geniet van unieke verborgen plekjes, terrasjes en buitenactiviteiten tijdens ‘Zomer in Kortrijk’, zie hoe de stad continu inzet op vernieuwing en zo ook nieuwe horecazaken en shops aantrekt.

Kortrijk, altijd anders.

Check ook zeker de agenda voor nog meer creatieve events en festivals.TIP (met link)


WANNEER


WAAR


WAT


UNWRAP


(2dagen/10/2023)


Kortrijk Weide


UNWRAP brengt 2 dagen lang de entertainmentindustrie samen om de toekomst van games, muziek, film, media en - het onbenutte potentieel van hun cross-overs te verkennen en het beeld voor de toekomst van entertainment te schetsen.


Expo ‘Super Tactility Soft Technology’


15/10-13/11/2022


Texture


Een expo van jong designtalent op de kruising van het tactiele en het digitale.


WONDER, Kortrijk Creativity Festival


20/10-6/11/2022


Parcours met Budafabriek als uitvalsbasis


Verwondering en optimisme staan centraal in de derde editie van het creatieve stadsfestival WONDER. Het inspirerende parcours heeft de Budafabriek als uitvalsbasis. De vele creatieve organisaties en onderwijsinstellingen van Kortrijk willen bezoekers verrassen, hen anders durven laten kijken naar wat is en laten verwonderen door wat komt.


BOEKTOPIA


29/10–6/11/2022


Kortrijk Xpo


Boektopia heeft als slogan ‘lezen doet beleven’ en strijkt neer in Kortrijk Xpo, net buiten het centrum. Dit is dé referentie voor het Vlaamse boek waarop je talrijke Vlaamse auteurs en hun nieuwste releases leert kennen op een leuke manier. Voor jong en oud. Ontdek ook de initiatieven in het centrum tijdens dit meerdaagse event.


Sonic City


11-13/11/2022


Kortrijk Weide


Een alternatief rockfestival van Wilde Westen met een serieuze hoek af. In 2022 zorgen curators Low, Gilla Band en Black Country, New Road voor een line-up vol wilde ontdekkingen.


NEXT Festival


10/11-2/12/2022


Verschillende locaties met Schouwburg als uitvalsbasis


NEXT is een jaarlijks internationaal kunstenfestival in de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en in Valenciennes. Vijf Vlaamse, Waalse en Franse kunst- en cultuurhuizen bundelen over de landsgrenzen heen hun expertise, middelen en knowhow in één straf, hedendaags programma vol internationale podiumkunsten (theater, dans, en performance).


WINTER IN KORTRIJK


8/12/2022-8/1/2023


Kortrijk centrum (en deelgemeenten)


Ben jij klaar voor winterse gezelligheid, kerstmarkten, kerstfoor, unieke terrasjes en zoveel meer? Ook dit jaar is Kortrijk de place to be met geweldige winterse activiteiten ingeduffeld in een warme kerstsfeer.  Schraap dus maar je beste Wham! vanachter je keel en leg die foute kersttrui klaar want een maand lang trekken we met zijn allen gezellig de stad in om ons onder te dompelen in deze unieke winterbeleving.


WINTERWONDERLAND


26/12-8/1/2023


Budascoop


Tijdens de kerstvakantie is Budascoop een warme en gezellige plek om met jouw kroost een film mee te pikken. Op het programma staan verschillende avontuurlijke kinder- en familiefilms en enkele nostalgische must-sees.


SPINRAG


18/2-26/2/2023


Verschillende locaties met Schouwburg als uitvalsbasis


Spinrag is hét artistieke festival voor kinderen. Op het programma: podiumkunsten, films, installaties en zo veel meer.


FESTIVAL KORTRIJK


1-5/3/2023


Verschillende locaties met Schouwburg als uitvalsbasis


Een vijfdaagse rondreis in Kortrijk langs alle facetten van klassieke muziek. Voor ontdekkers en fijnproevers organiseert Wilde Westen de mini-festivals Fireplace en Night Air op unieke locaties in de stad.


MEMENTO WOORDFESTIVAL KORTRIJK


17-19/3/2023


Stadsparcours met Theoria en centrale bib als hoofdlocaties


Memento Woordfestival is een driedaags, gezinsvriendelijk literair festival in het hartje van Kortrijk. Geniet van literaire voorstellingen of een jeugdboekenprogramma en ontmoet tal van auteurs en de kunstenaars uit het stadsdichterscollectief Letterzetter.


JAZZCATS


25/3/2023


Muziekcentrum Track


We vieren een nieuwe jazzy hoogdag. Muziekcentrum Track, De Kreun en Pand.A worden opnieuw één groot speelterrein voor nationale en internationale jazz acts.


PAASFOOR


6-23/4/2023


Kortrijk centrum


Meer dan 100 attracties en eetkraampjes bepalen tijdens de Paasfoor de sfeer in de binnenstad. Met randanimatie en extra activiteiten in de stad.


SINKSEN


26-29/5/2023


Kortrijk centrum


4 dagen feest in de Kortrijkse binnenstad met grootste rommelmarkt van Vlaanderen, straatanimatie, grote en kleine feesten, expo’s …


ALMOST SUMMER


28/6-16/7/2023


BK6


Zomerfestival met fantastische dans- en theatervoorstellingen, maar ook kleine concertjes, bijzondere films, een expo en misschien wel een party …


Openluchtcinema


In augustus, op vrijdag en zaterdag (onder voorbehoud)


BK6


Een uitgebreide reeks openluchtfilms, in het prachtige en feeërieke kader van Broelkaai 6.


ALCATRAZ


11-13/8/2023


Lange Munte


Meerdaags metal festival bij uitstek mét camping.


STUDENT WELCOME


5/10/2023


Kortrijk Weide


Student Welcome weet telkens de gekende en populaire artiesten te boeken om er een groots studentenfeest van te maken en is de plaats bij uitstek in Kortrijk om het studentenjaar goed in te zetten!

En er zijn nog talrijke horecazaken in Kortrijk die voor extra programmatie zorgen, van punk over jazz tot DJ sets.

Check de facebook van zaken en locaties zoals Muziekcafé Pand.A, Den Trap, Kaffee Damast, Jazz, the Pit's, Bolwerk, de Stroate, Mary's Irish Pub, Mozaïek, De Geverfde Vogel, Café 56, Gainsbar, Crate Record Store, The Fly, ...

Weergeven