Nog meer leuke zomerse adresjes voor deze zomer

Nog naar iets anders op zoek?

In Kortrijk en deelgemeenten zijn er nog tal van andere leuke zaken die meer dan de moeite zijn om een omweg voor te maken.

We trachten er voor je de 'speciallekes' uit te lichten. En leiden je graag ook naar enkele leuke zones waar meerdere horecaterrassen samen zorgen voor een gezellige sfeer.

Terraszones in het centrum van Kortrijk

In Kortrijk centrum wandel je van het ene pleintje naar het andere en ontdek je nog meer gezellige terraszones.

Je zou bijna keuzestress krijgen van het ruime aanbod; of anders gezegd 'zet je gewoon neer wanneer je er zin in hebt'. Je hoeft alleszins niet ver te zoeken naar een leuke plek.

 

We zetten de terraszones voor je graag nog even op een rijtje

Eerder daghoreca: Grote Kring - Grote Markt - Sint-Maartenskerk met daarrond het Jozef Vandaleplein en Sint-Maartenskerkhof, Veemarkt

Eerder avondhoreca: 't Straatje, Vlasmarkt

Zowel overdag als 's avonds kan je terecht bij: de Voorstraat en de Verlaagde Leieboorden met aansluitend Kapucijnenstraat en Budastraat

Specialletjes in centrum Kortrijk

Bar Jef op het Jozef Vandaleplein is een nieuwe aanwinst in Kortrijk. Voor een heerlijke barista koffie.

Courgette in de Sint-Janswijk is een bio kruidenierswinkel met leuk terrasje waar ze een daglunch en drankjes aanbieden.

deDingen is een koffibar-brewpub met oog op het artisanale voor zowel food als drinks,  met achterliggende stadsbrouwerij Ruimtegist.

Durfbar in BK6 aan de Verlaagde Leieboorden heeft een magnifieke tuin waar er geregeld ook events in doorgaan.

Binnen het idyllische kader van het Kortrijkse Begijnhof ligt Huyze Begga. Geniet van deze unieke setting met een verfijnde keuken en tearoom in de namiddag. Terras in het tuintje en op de binnenplaats van het Begijnhof.

Jules Bar kan je bereiken via de ingang van het Parkhotel aan het station. Tapas, wijn, cocktails en top terras.

Julia's is dé koffiespot aan het station, ook voor een healthy ontbijt en lunch.

La Bodeguita del Medio brengt je in Cubaanse sferen met terras en danszaal.

Pand.A is vlak bij het station en is verweven van muziek. Op het super coole terras en binnen in de zaak draaien steeds funky plaatjes en kan je er zelfs een plaatje kopen. Check zeker ook hun agenda, want ze organiseren dikwijls leuke events al dan niet samen met dé muzikale referentie van de stad, het Wilde Westen.

Spicy Lemon staat voor een cosy atmosfeer, verfijnde Libanese keuken en heerlijke cocktails in een trendy kader met een wel heel speciaal 'omheind' terras.

Sprezza, dé plek voor een verfijnde cocktail in een warm met smaak ingerichte zaak en bijhorend terras. New York in Kortrijk.

Terraszones in de deelgemeenten

In alle Kortrijkse deelgemeenten is de horeca goed vertegenwoordigd. Tijdens of na een wandeling of fietstocht neem je toch even wat verdiende rust? Of woon je in een deelgemeente? Dan ken je de plaatselijke stopplaatsen zeker wel. Ga erop uit en ontdek de vele fijne adresjes, veelal gelegen op en rond de 'platse' en maak kennis met de locals die maar al te graag de laatste weetjes met je delen.

Check ook de vele activiteiten die er doorgaan in de zomer.

 

De Kortrijkse deelgemeenten zijn Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem en Rollegem. Elke zaak heeft er zijn eigenheid en zet veelal lokale dranken en een selectie aan heerlijke suggesties op het menu.

 

Zo is Heule gekend voor de nonchalante sfeer op de 'platse' waar het tot in de late uurtjes goed vertoeven is. In Kooigem heb je bijvoorbeeld Café Sint-Laurentius met ruim terrras voor de kerk, waar je een boterham met 'gekapt' verorbert zoals het vroeger ook hoorde toen ernaast nog de beenhouwerij werd uitgebaat. Bellegem is het dorp van brouwerij 'Omer Vander Ghinste' en dus kan je er niet om de frisse pintjes heen. Rollegem heeft dan weer rond de kerk een leuke speelzone voor kinderen in het thema van de 'cowboys' met daarbij een uitgebaat terras. Op Bissegem plaats naast de kerk is ook een hip zomerterras van 't Koningshof. In Aalbeke zijn er vele gekende zaken zoals de Sint-Cornil, gekend voor zijn ribbetjes, maar ook Vanallier, de horecazaak van de familie Bossuwé die meerdere frituren in Kortrijk uitbaat en de Labberleute waar je tot laat op terras en aan de toog kan blijven.

Speciallekes buiten het centrum van Kortrijk

Kortrijk is een creatieve stad, en dat ervaar je ook bij talrijke horecazaken van gedreven ondernemers. Het zijn er teveel om op te noemen en hierboven staan er ook al enkele tussen die in dit rijtje passen. Maar toch vullen we het lijstje met onderstaande zaken graag nog even aan omdat ze net iets anders zijn en ook een tof zomers terras hebben.

 

Bolwerk in een industriële, creatieve setting met bar en ecologische tuin. In de zomer organiseren ze talrijke events, waaronder ook Buffet Bolwerk ism de ecologische hoeve 'De Heerlijkheid van Heule.

Café De Sportwereld in Bellegem is tijdens de zomer geopend en voert je terug naar de stijl van cafés van weleer.

Café Korba en Café 't Pleintje (met biljart, vogelpik en jukebox) op het Halenplein zorgen voor een leuke ambiance op het Halenplein, vlak bij het Blauwe Poortpark.

Eva's Grand Café is een toffe zaak in het voormalig stationsgebouw van Bissegem. Voor verzorgde slaatjes, pasta's, vol-au-vent en uiteraard ook bijhorende drankjes.

Verrassend lekker en betaalbaar lunchen in het centrum van Marke, dat is Kostba(a)r.

The local barn is een verrassing in het landelijk gelegen Bellegem. In de farmshop kan je home made lekkernijen en lokale producten kopen om mee te nemen op je picknick of om ter plaatse te nuttigen binnen of op het aangenaam terras. Proef er de heerlijke taarten én het geitenmelkijs.

En zo kunnen we nog verder gaan ...

Weergeven