Kortrijk Instagram-route

Wil je graag eens wandelen langs de kleurrijkste en meest fotogenieke plekjes van Kortrijk?

Dan is de Instagram-route beslist iets voor jou!

 

Hierbij een selectie van onbekende pleintjes, prachtige gevels en andere geheimen die je kan ontdekken door de lens van je smartphone.

De volledige Instagram-route vind je hier terug.

 

I believe I can fly

 

Of je nu kiest voor deze titelsong van R. Kelly, voor I’m like a bird van Nelly Furtado of Angels van Robbie Williams als caption bij een foto van deze muurtekening, vliegen zal je. Wat mee de hoogte in gaat, is het aantal volgers van je Instagram-account na een bezoekje aan deze geschilderde vleugels op de Veemarkt. Je vindt ze terug aan drukkerij Kopie Koffie, vlak bij winkelcentrum K. Ook op vier andere plekken in de stad kan je een paar prachtige vleugels spotten. Kan jij ze allemaal terugvinden? Spread those wings! 

 

Utopia

 

Je volgers zullen duizelen bij het zien van deze optische illusie op hun feed, ontworpen door de Antwerpse grafisch kunstenaar Eltipo. ‘Utopia’ is gebaseerd op een eerder ontwerp van hem, waarin hij wil aantonen dat het beeld van de ‘perfecte wereld’ zoals zo vaak getoond op sociale media een ontwrichtend effect kan hebben op onze blik op de werkelijkheid.

 

Water Baby

 

Sinds 2003 slingert het metaal van kunstenaar Olivier Strebelle als water over het Schouwburgplein. Elf kronkelende schachten vormen samen een reusachtige golf van zeven meter hoog. Heb je water en ijzer ooit al zo in harmonie gezien? De Kortrijkzanen houden van hun eyecatcher, en je lens dadelijk ook! 

 

Instagram-tip: De verstrengeling van de gebogen lijnen in het kunstwerk kan je op heel wat verschillende manieren fotograferen! In kikvorsperspectief vergeet je zelfs dat het om een fontein gaat. 

 

Boetiek Madame Cézanne

 

Het fijne boetiekje Madame Cézanne steekt je niet alleen in een fotogenieke outfit, je kan er ook een leuke foto trekken aan hun gevel. Die is namelijk prachtig versierd met droogbloemen.

 

 

Shoot the ball

 

Tijd om wat street credibility toe te voegen aan je digitale profiel! Esthetisch verantwoord en toch stoer? Dat kan alleen de beschrijving zijn van dit basketbalveld. Je hoeft je niet eens in het zweet te werken om geloofwaardig gefotografeerd te worden in deze urban beauty. Het witte lijnenspel en het petroleumblauwe speelvlak doen al het werk voor jou. En als je goed kijkt, zou je wel eens op twee paar gevederde instaspots kunnen stuiten!

 

Prente & kroote

 

In het West-Vlaams zeggen wij ‘prente’ of ‘kroote’ tegen een mooi meisje. Haal je mooiste pose maar boven!

 

 

 

 

 

Take it to the bridge

 

Als de mast van een schip steekt hij uit boven de Leie: de Noordbrug. Het ontwerp van ingenieursbureau Greisch, is een sterk staaltje modern design met een maritieme invloed. Van onderaan de brug zie je zijn strakke lijnen door de lucht boven je snijden. Neem zeker ook ’s avonds eens een foto. Dan wordt het kabelwerk namelijk mooi verlicht en krijg je in het donker bijna het negatief van je foto te zien! 

 

 

 

Love is everywhere

 

Share the love, want echte liefde is het mooiste wat er is. Een design van Suzanne Akgun.

 

 

Weergeven