Kortrijk Creative City Tour

Kortrijk kent een lange traditie van internationale handel. Reeds in de middeleeuwen was het Kortrijks vlas één van de belangrijkste Vlaamse exportproducten. Dankzij dit vlas ontwikkelde de stad een reputatie van vakmanschap, kwaliteitsvol design en ondernemerschap.

 

Door oorlogen en economische tegenslagen heeft de textielindustrie zichzelf moeten heruitvinden. Deze noodzakelijke transformatie maakte de Kortrijkse regio tot wat het vandaag is: creatief en veerkrachtig.

 

Vandaar dat Kortrijk op 31 oktober 2017 bekroond werd met het lidmaatschap van het UNESCO Creative Cities Network, dit in het domein design.

 

Ontdek Kortrijk met deze wandeling langs unieke landmarks, shops, horeca en events in 5 creatieve buurten!

 

Je maakt kennis met landmarks zoals Broelkaai 6, de Buda-tip, de Penta en het Muziekcentrum. De immersieve beleving van 1302 staat op het programma en je piept al even vooruit naar Abby. Naast deze creatieve plekken krijg je een selectie van prikkelende horecaspots en shops voorgeschoteld die langs of op de route liggen, puur ‘slow shopping’. Als extra tip buiten de wandeling wordt de Doorniksewijk uitgelicht. Onderweg wordt de route opgefleurd door creatieve vitrines en galerijen. Wil je echt helemaal ondergedompeld worden in het creatieve Kortrijk? In Kortrijk valt er altijd wel iets te beleven. Kom af voor jouw favoriet event of festival en blijf gerust logeren om nog meer te kunnen proeven van Kortrijk, creatieve stad aan de Leie.

 

Welkom!

 

De wandeling is beschikbaar in Toerisme Kortrijk of kan hier gedownload worden.

Ontdek de uitgestippelde route.

Ga naar deze pagina voor nog meer & up-to-date creatieve tips.

 

Je kan je bezoek ook laten begeleiden door een gids: Met gids | Toerisme Kortrijk

 

 

Weergeven