Groepsarrangementen

Het vlas is van ons

TEXTURE is het moderne museum van vlas en textiel, op een unieke locatie in een vlasverzendhuis uit 1912. Texture vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden. Je ontdekt de actuele toepassingen van vlas en de ontwikkeling van de streek door die vlasnijverheid.

 

10 uur: aankomst in Kortrijk

 

10.30 uur: bezoek aan Texture, museum van vlas en textiel

Een bezoek aan Texture start in de Wonderkamer: een speels laboratorium over vlas in je dagelijkse leven. Je ontdekt in welke producten vlas allemaal is verwerkt. Kijken, voelen, lijnzaadolie proeven, uittesten en ontdekken. De Leiekamer presenteert het verhaal van de linnen- en vlasindustrie met authentiek beeldmateriaal, warme getuigenissen en intrigerende objecten. Onder het gouden dak ligt de Schatkamer. Hier geniet je vooral van de topstukken uit de collectie: damasten, kant, handwerk en fijne weefsels.

 

12.30 uur: middagmaal

 

14.30 uur: wandeling 'Metamorfose van een stad'

Deze wandeling focust op de huidige metamorfose van de stad. Maak kennis met recente stads- vernieuwingsprojecten, heraanleg van de openbare ruimte, K in Kortrijk … Met als slagader de Leie kreeg Kortrijk een nieuwe aanblik met nieuwe bruggen en

groenaanleg van de Leieboorden. Paradepaardjes zijn de verlaagde Leieboorden, de Collegebrug, en de skatebowl. Ze tonen dat de stad zijn rivier op een trendy manier herontdekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info over onze groepsarrangementen vind je hier terug.

 

 

-

Kortrijk anders bekeken

Bekijk Kortrijk eens op een niet- traditionele manier en val van de ene verrassing in de andere. Dit arrangement is een leuke variant voor de actievelingen én voor de Kortrijkkenners die de stad nog beter en anders willen leren kennen.

 

 

 

 

 

10 uur: aankomst in Kortrijk

 

10.30 uur: wandeling 'Kortrijk Creative City Tour'

Een rondleiding waarbij je ontdekt waarom Kortrijk lid is van het UNESCO Creative Cities Network in het domein design. Maak kennis met unieke landmarks, creatieve hotspots en opvallende vernieuwingen in de bruisende stad. Het wordt een ontdekkingstocht waarbij creativiteit, design, innovatie en kunst centraal staan.

 

 

 

 

 

 

12.30 uur: middagmaal

 

14 uur: stadsspel 'Voor geboren winnaars'

De meest interactieve manier om de stad te bezoeken! De gids deelt de groep op in kleine teams. Deze nemen het voor de duur van de tocht tegen elkaar op. De gids vertelt grappige verhalen en koppelt daar steeds een vraag aan. Onderweg daagt hij de deelnemers ook uit in een aantal doe-opdrachten zoals eendjes vissen, hinkelen en jenever proeven. De wandeling eindigt in een leuk café waar de winnaars gevierd en de verliezers getroost worden.

 

OF

 

14 uur: Urban Golf, stadsgolf op jouw maat

Dit is een boeiende en uitdagende activiteit voor een brede doelgroep. Na een golfinitiatie ga je samen op stap langs een verrassend parcours, al golfend door de stad. Het parcours wordt op maat uitgestippeld. De begeleiders kennen elk hoekje van de binnenstad en vertellen je er graag de geschiedenis bij.

 

Meer info over onze groepsarrangementen vind je hier terug.

 

 

 

 

 

 

-

Kortrijk ontdekken

Kortrijk is vele dingen: Groeningestad, hart van de Leiestreek, elegant shoppingparadijs, gevarieerde cultuur- leverancier, zuiderse terrasjesstek, vlascentrum met wereldfaam, stad van innovatie, creatie en design … en nog zoveel meer. Kortom, hoog tijd dat je Kortrijk zelf beleeft en kennismaakt met al zijn facetten!

 

 

 

10 uur: aankomst in Kortrijk

 

10.30 uur: stadswandeling 'Kortrijk ontdekken'

Maak kennis met het centrum van de stad en bezoek alles op wandelafstand – het stadhuis, het belfort,

de Broeltorens aan de verlaagde Leieboorden, de Onze- Lieve-Vrouwekerk, de Sint-Maartenskerk en andere pareltjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

12.30 uur: middagmaal

 

14 uur: Beleef 1302: Opstand-Slag-Keerpunt

Beleef de Guldensporenslag en de groei en bloei van het Graafschap Vlaanderen alsof je er zelf bij was! Multimediale en vernieuwende technieken dompelen je helemaal onder in de geschiedenis van de graven van Vlaanderen en de aanleiding tot de Guldensporenslag.

VR-brillen, touchscreens, maquettes en vitrines schotelen je een genuanceerd verhaal voor. Het absolute topstuk van de opstelling is de kist van Oxford.

 

15.30 uur: Bezoek aan het Begijnhof

Het unieke Sint-Elisabethbegijnhof uit 1238 is een oase van stilte en rust in het hart van de stad.

Deze erfgoedparel telt een veertigtal huizen en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het belevingscentrum toont een ander aspect van het begijnenleven.

 

 

 

 

Meer info over onze groepsarrangementen vind je hier terug.

 

 

 

-

Op zwier met karaktervol bier

Vakmanschap werpt smaakvolle vruchten af: laat je smaakpapillen goed prikkelen bij een bezoek aan brouwerij Omer Vander Ghinste. Ontdek daarna de Kortrijkse binnenstad en kom meer te weten over zijn biergeschiedenis. Of wie weet wordt je Kortrijkse vocabulaire uitgebreid?

 

9.30 uur: aankomst bij brouwerij Omer Vander Ghinste

10 uur: bezoek aan de brouwerij

Tijdens de rondleiding maak je o.a. kennis met het Visitor Center, de brouwzaal en de brouwerijtoren met zicht op het glooiende Bellegemse landschap. Tijdens en na de rondleiding is er een degustatie voorzien.

 

 

 

 

 

 

12.45 uur: middagmaal in Bellegem of Kortrijk centrum

15 uur: stadswandeling 'Preus ip Kortrijk'

Een gids neemt je mee door het centrum van de stad en praat honderduit over de oorsprong van typisch Kortrijkse uitdrukkingen. Ook de bijnamen van de Kortrikzoans en de Kortrijkse specialiteiten komen aan bod. En de buzze, wat was dat ook alweer? Dit en nog veel meer verneem je in ‘Preus ip Kortrik’. We zien wel woa damme utkomn.

 

OF

 

15 uur: Bierwandeling, bierverhaal en stadsbezoek in een wandeling

Ontdek het hart van Kortrijk en de oude biergeheimen van de stad aan de Leie.

 

OF

 

15 uur: Sneukelen met stijl

Kuier door Kortrijk van winkeltje naar winkeltje om de lekkerste specialiteiten te proeven: chocolade, kaas, gebak … Tussendoor wijst de gids je op de meest pittige details, historische weetjes en karakteristieke anekdotes bij de bezienswaardigheden die Kortrijk bijzonder maken.

 

Meer info over onze groepsbrochure vind je hier terug.

-
Weergeven