Fietsen met gids

Fietsen met terra mobile

Terra Mobile is gespecialiseerd in geleide fietstochten. Tijdens deze tochten leer je alle facetten van zowel de binnenstad als de omgeving kennen. Verschillende thema's komen aan bod. Maximaal 20 personen per gids kunnen mee.

Een greep uit het goedgevulde aanbod fietstochten met gids:


Kortrijk anders bereden
Een boeiende en actuele kijk op Kortrijk vanop de fiets.  We volgen de sporen van het verleden en staan stil bij recente evoluties.  Vanuit de historische binnenstad gaat het in een ruime boog langs de vernieuwde Leieboorden en de kanaalomgeving naar het zuidelijke Hoog Kortrijk en terug.  Kortrijk is een stad in volle ontwikkeling met ook heel wat onbekende hoeken en kantjes.

 

Het kanaal, een lang en breed verhaal
Tussen Leie en Schelde, Kortrijk en Bossuit, valt tijdens een boeiende fietstocht een stukje Vlaanderen in al zijn verscheidenheid te ontdekken. Het rechte kanaal is alleen de leidraad voor een kronkelend traject langs beken en plassen, kapellen, houtkanten en bossen, smalle paadjes, akkers en weiden, hoogtes en laagtes, en tal van sporen uit een rijk verleden.

 

Ten zuiden van Kortrijk
Ten zuiden van Kortrijk bevindt zich een open en golvend landschap dat zich uitstekend leent tot recreatief fietsen.  We doorkruisen dit cultuurlandschap langs de vroegere landbouwdorpen Bellegem, Rollegem, Marke en Aalbeke.  We rijden over de Pottel- en Marionettenberg en genieten van wijdse vergezichten.  We fietsen langs het Preshoekbos en de Markebeekvallei.  Er zijn de verhalen van vroeger, maar we staan ook stil bij recente veranderingen in de leefomgeving.

Duur: 2 of 3 uur

Info en reservatie: Terra Mobile | Geert Callens | +32(0)56 20 19 63 | mail@terra-mobile.be

Afstand: gemiddeld 30 km

Prijs: op aanvraag

 

 

Fietsen met vizit

Culinaire fietstocht 'Amuse Gueule – Walking dinner'
Een tocht voor wie graag het nuttige aan het aangename koppelt. Je leert naast Kortrijk ook vier originele restaurants kennen. Elk restaurant serveert een stukje van het menu, van aperitief tot dessert. Terwijl je van het ene naar het andere restaurant fietst, ontdek je dat het Kortrijkse winkelparadijs ook historisch heel wat moois te bieden heeft.

Duur: 5 uur

Prijs: vanaf € 65 per persoon (aperitief en hapjes, voorgerecht + drankje, hoofdgerecht + drankje, koffie en dessert en de gids zijn inbegrepen) | Minimaal 10 personen, maximaal 20 personen. Op aanvraag kan je fietsen huren.

Informatie en reservatieVizit | +32(0)9 233 76 89 | kortrijk@vizit.be

 


Culinaire fietstocht 'A'Petit 1' en 'A'Petit 2'

Er bestaat ook een verkorte 'Amuse Gueule': 'A'Petit'. Je hebt de keuze tussen: (1) aperitief met hapjes, hoofdgerecht + drankje, koffie en dessert vanaf € 50 per persoon, of (2) voorgerecht + drankje, hoofdgerecht + drankje, koffie en dessert vanaf € 55 per persoon.

Duur: A’Petit 1 en A’Petit 2: 4 uur

Prijs: A’Petit 1: vanaf  € 50 per persoon - A’petit 2: vanaf  € 55 per persoon | Minimaal 10 personen, maximaal 20 personen. Op aanvraag kan je fietsen huren. 
 
Informatie en reservatieVizit | +32(0)9 233 76 89 | kortrijk@vizit.be

 

 

FIETSEN MET MOBIEL

Interculturele fietstocht

Tijdens deze fietstocht maak je op een laagdrempelige manier kennis met de diversiteit aan culturen in Kortrijk.  Je brengt een bezoek aan een aantal winkels (halal slagerij, Pakistaanse supermarkt, Turkse bakker, een Marokkaans magazijn...) en een aantal opbouwprojecten.  Bij het onthaalbureau inburgering krijg je uitleg over het traject dat nieuwkomers moeten doorlopen. Tot slot getuigen Kortrijkzanen met interculturele roots. De rode draad doorheen de fietstocht is het verhaal van migratie en samenlevingsopbouw in Kortrijk.

Duur: 3 uur (fietstocht bij voorkeur op weekdagen)

Prijs: € 90 voor de gids en maximaal 20 personen per gids

Theeceremonie indien gewenst: € 2 per persoon

Informatie en reservatie: Leiaarde (vzw BIK) -  0474/72 57 91

Fietsverhuur: Mobiel | +32(0)56 24 99 10 | info@mobiel.be

 

Weergeven