Culinair wandelen en fietsen

Culinaire wandeling met gids 'Sneukelen met stijl'

Kuieren door Kortrijk van winkeltje naar winkeltje om de lekkerste specialiteiten te proeven: chocolade, kaas, gebak, ... Tussendoor wijst onze gids je op de meest pittige details, historische weetjes en karakteristieke anekdotes bij de bezienswaardigheden die deze stad bijzonder maken. Deze wandeling kan plaatsvinden in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Niet op zon- en feestdagen.

Duur: 2u

Prijs: vanaf € 16,00 pp , maximaal 25 personen. Niet op zon- en feestdagen

Prijzen exclusief btw (voor particulieren gelden de prijzen inclusief btw)

 

Culinaire wandeling met gids 'Amuse Gueule – walking dinner'

Een tocht voor wie graag het nuttige aan het aangename koppelt. Je leert naast Kortrijk ook vier originele restaurants kennen. Elk restaurant serveert een stukje van het menu, van aperitief tot dessert. Terwijl je van het ene naar het andere stapt, ontdek je dat dit winkelparadijs ook historisch heel wat moois te bieden heeft. Deze wandeling kan plaatsvinden in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Duur: 4 uur

Prijs: vanaf € 65 per persoon (aperitief en hapjes, voorgerecht + drankje, hoofdgerecht + drankje, koffie en dessert en de gids zijn inbegrepen). Minimaal 10 personen.

Er bestaat ook een verkorte 'Amuse Gueule': 'A’Petit'. Je hebt de keuze tussen: (1) aperitief met hapjes, hoofdgerecht + drankje, koffie en dessert vanaf € 50 per persoon, of (2) voorgerecht + drankje, hoofdgerecht + drankje, koffie en dessert vanaf € 55 per persoon.

Prijzen exclusief btw (voor particulieren gelden de prijzen inclusief btw)

 

Lunchpromenade

Een formule waarbij we twee wandelingen combineren: 'Amuse Gueule' en 'Sneukelen met stijl'.  De gids vertelt leuke verhalen en historische anekdotes over de stad. Onderweg proef je naar hartelust vier plaatselijke lekkernijen en stop je voor een lekkere lunch met drankje. Deze wandeling kan plaatsvinden in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Duur: 3.30 tot 4 uur

Prijs: € 45 per persoon (gids inbegrepen). Minimaal 10 personen. Niet op zon- en feestdagen.

Prijzen exclusief btw (voor particulieren gelden de prijzen inclusief btw)

 

'A’Petit' voor geboren winnaars  

Aan het begin van de wandeling delen we de groep op in kleine teams die het tegen elkaar opnemen.  Terwijl we van het aperitief naar het hoofdgerecht en dessert wandelen, onderwerpen we de teams aan een spervuur van vragen, een smaakopdracht en culinaire doe-opdrachten. Deze wandeling kan plaatsvinden in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Duur: 3.30 uur

Prijs: € 55 per persoon (aperitief met hapjes, hoofdgerecht + drankje, koffie en dessert, opdrachtjes en gids inbegrepen). Minimaal 10 personen.

Prijzen exclusief btw (voor particulieren gelden de prijzen inclusief btw)

 


Eten op z'n Kortrijks

Een culinaire wandeling waarbij we proeven van en vertellen over de Kortrijkse streekgerechten. We smelten voor Kortrijkse kroonstukken zoals de Kalletaart, de Kortrijkse Bil en de Kortrijkse beschuit.  En als we drinken, drinken we een Kortrijks biertje... wat anders!  Naar goede Vizit-gewoonte krijgen we tijdens de wandeling verhalen en anekdotes te horen die een eigenzinnige kijk verraden op de stad en haar belangrijkste bezienswaardigheden.

Duur: 3 uur

Prijs: € 50 p.p. (inbegrepen zijn de gids, een streekbiertje met hapjes, een streek-gerecht met een drankje en een typisch dessert).  Minimaal 10 personen.

Prijzen exclusief btw (voor particulieren gelden de prijzen inclusief btw)

 

 

Bierwandeling

Kortrijk en zijn bier, daar willen we het tijdens deze wandeling over hebben. Straffe brouwers, toffe cafés en heerlijke biertjes passeren de revue. En uiteraard nemen we de gelegenheid om de opgedane kennis proefondervindelijk te toetsen. We starten met een bierdegustatie en hapjes op café. Daarna verorberen we een hoofdgerecht met bijpassend biertje op restaurant. We sluiten af met een biertje of met dessert en koffie.

De Bierwandeling kan zowel overdag als 's avonds georganiseerd worden.

Duur: 4 uur

Prijs: vanaf € 50,00 pp voor de gids, bierdegustatie met hapjes, hoofdgerecht met biertje en een biertje als afsluiter.

Prijzen exclusief BTW (voor particulieren gelden de prijzen inclusief BTW).

 

 

Kort en zoet

Een wandeling in het historische Kortrijk met verhalen en bezoekjes op jongerenmaat. We dalen af in een middeleeuwse kelder en beklimmen de Sint-Maartenstoren. Hier kan je genieten van een spectaculair zicht over Kortrijk en omstreken. We zorgen onderweg voor een aangename afleiding in de vorm van twee zoete hapjes. Deze wandeling kan plaatsvinden in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Duur: 2u

Prijs: vanaf € 12,00 pp, maximaal 25 leerlingen tussen 12 en 18 jaar

Prijzen exclusief btw (voor particulieren gelden de prijzen inclusief btw)

 

 

Culinaire fietstocht met gids

Zowel de 'Amuse Guele'-formule als de 'A'Petit 1'- en 'A'Petit 2'-formule kunnen met de fiets. Wie geen fiets ter beschikking heeft, kan er een huren. Deze fietstocht kan doorgaan in het Nederlands, Frans en Engels.

Duur: 'A’Petit 1' en 'A’Petit 2': 4 uur - 'Amuse Gueule': 5 uur

Prijs: 'A’Petit 1': vanaf  € 50 per persoon - 'A’Petit 2': vanaf  € 55 per persoon - 'Amuse Gueule': vanaf € 65 per persoon. Minimaal 10 personen, maximaal 20 personen. Op aanvraag kan je fietsen huren.

Prijzen exclusief btw (voor particulieren gelden de prijzen inclusief btw)

 

Informatie en reservatie alle culinaire wandelingen: +32(0)9 233 76 89 | Vizit | kortrijk@vizit.be  

 

Weergeven