In en aan het groen

Ontsnap even aan de drukte van de dag. Zoek wat verfrissing op in het groen. Laat je kinderen ravotten terwijl jij geniet van een drankje en een hapje.

Ontspanning verzekerd.

Ontdek enkele suggesties voor deze zomer.

Bar Botaniek

Bar Botaniek is de ideale chill-out plek voor deze zomer. Deze bar ligt verscholen in het groen op de site van een oude hoeve temidden van de eco industriezone Evolis. De aperoplankjes laat je vergezellen door een zomers drankje. Geregeld komen foodtrucks het aanbod aan hapjes uitbreiden.

Kinderen vinden de schommel in de boom de max!

 

Locatie: Evolis, neem het met lampionnetjes verlicht wandel-fietspad langs het water. Als je met de wagen komt, kan je wat verderop links parkeren op de voorziene parking

Facebookpagina van Bar Botaniek

De Engelse landschapstuin

Geniet van een oase van rust in deze romantische verborgen gebleven parel. Dit idyllische park met vijver heeft het karakter van een Engelse landschapstuin die hoorde bij een kasteel en nu onderdeel uitmaakt van het project LOOF.

Deze romantisch site zorgt ervoor dat je even weg kunt dromen, verscholen doch midden hartje Kortrijk.

Met in het weekend live solo of duo artiesten zoals sax, piano, viool.

Tips: neem ook gerust je picknick mee en ontdek er in het weekend ook de andere open sites van project LOOF met oa een tentoonstellingsruimte in de oude kapel.

 

Locatie: Loofstraat 18

Facebookpagina van De Engelse landschapstuin

Facebookpagina van LOOF Kortrijk

Doerak Bar

Bij het natuureducatief centrum Hoeve te Coucx in Marke, vlakbij AZ Groeninge en het natuurspeeldomein van stadsgroen Marionetten met de Libel. Kom verpozen op de binnenplaats van deze hoeve verpozen met een drankje na een fijne wandeling en laat gerust de kinderen er heerlijk ravotten en kennis maken met natuurlijk spelen.

Tip: breng gerust je picknick mee op deze plaats

 

Locatie: Cannaertstraat 30 (ook bereikbaar met de fiets aan de andere zijde kant AZ Groeninge)

Facebookpagina van Doerak Bar

Weergeven