Naar Kortrijk

Auto

Via de E17, A19 en E403 ben je snel en gemakkelijk in Kortrijk. De R8, de ring rond Kortrijk, brengt je in een mum van tijd op je eindbestemming.

Als bezoeker heb je een ruime keuze aan mogelijkheden om je wagen te parkeren in Kortrijk. Inlichtingen in verband met bovengronds en ondergronds parkeren krijg je bij het Stedelijk Parkeerbedrijf Parko.

Trein

Via verschillende treinverbindingen kom je pal in het centrum terecht. Het station van Kortrijk bevindt zich op wandelafstand van de Grote Markt.

Fiets

De vele, goed aangelegde fietspaden die door en rond de stad kronkelen, staan garant voor een veilige en leuke trip naar Kortrijk.

Kortrijk heeft ook knooppunten uit het Fietsnetwerk Leiestreek op haar grondgebied, zodat je vlot een fietstocht kan uitstippelen.

Aan de achterkant van het station is er een Fietspunt van vzw Mobiel, waar je je fiets veilig kan stallen en waar kleine herstellingen mogelijk zijn.

Bus

Zowel in het centrum van de stad als daarbuiten garandeert De Lijn een vlotte busverbinding.

Vliegtuig

 

De internationale luchthaven van Kortrijk-Wevelgem ligt op slechts een kwartiertje rijden van Kortrijk.

Meer info: Kortrijk Airport

 

De internationale luchthaven van Oostende ligt op ongeveer 70 km van Kortrijk. Ook hier is er een goede verbinding via de autosnelwegen. Deze luchthaven richt zich vooral op vrachtvervoer, maar privévliegtuigen zijn altijd welkom.

Meer info: Oostende Airport

 

De grootste luchthaven van België ligt in Zaventem. Deze belangrijke schakel in het internationale luchtverkeer bevindt zich op zowat 100 km van Kortrijk. Er is een goede autosnelwegverbinding tussen Zaventem en Kortrijk.

Meer info: Brussels Airport

 

Brussels Airport en de luchthaven van Oostende kun je ook makkelijk met de trein bereiken.

 

Bovendien is de internationale luchthaven van Rijsel op slechts 40 km van Kortrijk gelegen. 

Meer info: Aéroport de Lille

Weergeven